Home BALKAN NEWS 16.000 pojedinaca u CORONAVIRUS-u u europskoj zemlji I četrdeset OSOBA UMRIJU: konzultanti...

16.000 pojedinaca u CORONAVIRUS-u u europskoj zemlji I četrdeset OSOBA UMRIJU: konzultanti rade na onome što je ključno za njemački antivirus

Iako je jedna od nacija trenutno najteže pogođena kugom, Njemačka se uspješno bori protiv brzog tempa koronavirusa.

Kao što pokazuju najnoviji ishodi, u zemlji je evidentirano više od 16.000 slučajeva zagađenja koronavirusom, baš kao i 44 prolaza, što znači da je stopa smrti 0,18 posto.

To je ukupno niži prolazni postotak nego u Italiji (8,3 posto), Kini (4 posto), Velikoj Britaniji (3,9 posto) i Francuskoj (2,9 posto), prema Daily Mail-u.

Službene podatke objavila je Agencija za kontrolu bolesti Instituta Robert Koch.

Richard Pebody iz Svjetske zdravstvene organizacije kaže da je teško prepoznati zašto je to tako, i vjerojatno je mješavina različitih varijabli. Istraživači su ponudili različita pojašnjenja, a među njima su i pristupačnost kreveta za ozbiljno razmatranje u Njemačkoj.

Dosad Njemačka ima 25.000 kreveta za pacijente s eskaliranom respiratornom problematikom, što podrazumijeva da pacijenti imaju mogućnost brzog oporavka.

Uprava je također rekla da namjerava udvostručiti taj broj u narednim tjednima, tako da medicinske klinike nisu prepune takvih pacijenata.

Doista, čak bi i gostionice i ogromni otvoreni hodnici trebali biti preuređeni za one bolesnike s blažim indikacijama kako bi medicinske klinike mogle dopustiti liječenje teško bolesnih osoba.

Njemačka se na ovaj način preferira priprema od svojih europskih susjeda. Po povezanosti, Francuska ima samo oko 7000 eskaliranih kreveta za njegu, a Italija 5.000.

U Velikoj Britaniji ima samo oko 4.000, a svećenik koji je bio dobro raspoložen rekao je da nacija ima 5.000 respiratora dostupnih.

fotografija: AFP

Rani test može biti faktor takvih ishoda u Njemačkoj. Šef berlinskog Instituta za virusologiju Christian Drosten kaže da su bolest shvatili rano i da je to prihvatljivo što se tiče zaključka i priznanja.

Njemačka također ima sustav autonomnih istraživačkih centara, od kojih je znatan dio počeo testirati prije planiranja u siječnju, kada je broj slučajeva još uvijek mali. Procjenjuje se da se u Njemačkoj iz dana u dan može suditi više od 12 000 pojedinaca.

Svakom pojedincu koji predoči indikacije, bio je u kontaktu s nekim za koga se tvrdi da je bolestan ili se kasno vratio s opasnog teritorija, može se suditi.

Slično je u Njemačkoj, pod utjecajem mladenačkog i korisnijeg stanovništva, što nije normalno za različite nacije. Više od 70 posto kontaminiranih osoba u Njemačkoj ima između 20 i 50 godina. Slično kao i u Skandinaviji, primarna slučajna zagađenja u Njemačkoj zabilježena su kod osoba koje su se kasnije vratile sa skijanja u Italija ili Austrija.

U svakom slučaju, u državi u kojoj je gotovo četvrtina stanovništva veća od 60, postoji bojazan da će se broj smrtnih slučajeva povećavati daljnjim širenjem zaraze.

Još jedno pojašnjenje ove okolnosti u Njemačkoj dali su talijanski stručnjaci. Tvrde da bi to mogao biti način da, za razliku od različitih naroda, Njemačka nije sudila pojedincima koji su upravo umrli. To znači da ako pojedinac ugrize prašinu kod kuće dok je izoliran, a prethodno nije hospitaliziran, postoji velika mogućnost da ga se ne zapamti zbog uvida.

U Njemačkoj, zakonodavno tijelo razmišlja o potpunom ograničenju razvoja

“Trenutno smo u razdoblju dosljednog razvoja količine kontaminirane”, rekao je Lothar Wieler, izvršni institut Robert Koch, koji je primijetio da se općenito nizak gubitak života sada može brzo promijeniti.

“Očekujem da su hitne klinike pripremljene. Krećemo prema početku kuge”, rekao je Wieler. Potaknuo je stanovnike da se pridržavaju vladinih mjera i drže se podalje od socijalnih kontakata.

“Možemo usporiti bolest u slučaju da ostanemo podalje”, rekao je šef studije organizacije za prijenos bolesti. Istodobno, ukorio je položaj raznih stanovnika, na što ukazuje i jedna procjena javnog mnijenja, 25 posto onih koji prihvaćaju ove mjere pogrešno su zastupljeni i da je to bjesnilo.

fotografija: AFP

Krizni kabinet razmišlja o bojkotu poteza tijekom cijelog kraja tjedna

Kancelar Helge Brown izvijestio je da će ured za hitne slučajeve Angela Merkel preispitati utvrđivanje mjera i predstaviti zabranu razvoja u Njemačkoj ovog kraja tjedna.

“Gledamo ponašanje stanovnika ove subote i ovisno o tome, odlučit ćemo se za izbor”, otkrio je Brown za Spiegel Online.

U nekim gradskim zajednicama, na primjer, Freiburg, tek je predstavljen ograničeni razvoj, a napuštanje kuće je moguće dopušteno prilikom odlaska u supermarket, trgovinu drogama ili stručnjaka.

U većim urbanim područjima, na primjer, Berlin, mogućnost potpunog ograničavanja razvoja stanovnika ne prelazi bogatu zemlju.

“Res

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here