Home BALKAN NEWS “RIZIKUJEM SADA, A SLAŽIM SE, ALI TREBA NAM SE …” Atrakcija medicinskih...

“RIZIKUJEM SADA, A SLAŽIM SE, ALI TREBA NAM SE …” Atrakcija medicinskih sestara iz Srbije Svi su trebali učiti!

Poruka na društvenim mrežama medicinske sestre Marina Popovića (24) iz Šapca, koja radi na odeljenju zaraznih bolesti šabačke bolnice, generirala je priličnu povratnu informaciju i pomoć građana za dobrobit profesionalaca.

Humana Shapchanka, koja se poput svojih kolega bori dvanaest sati dnevno za živote oboljelih od virusnog mrtvozornika, u sprezi, bočicama i rukavicama, zatražila je da svi ostanu prebivalište, a „ona i njene kolege će se boriti za njegovo ili njeni životi kad god požele “.

To će biti moj život. Svaki dan. Čak i kad budem slobodan, kao rezultat toga možda bih bio kontaminiran ranije od znakova. Dakle, sve dok se to ne zaustavi, moja će stvarnost biti potpuno drugačija. Zagrlim svoje kolege zbog toga što su prljavi kao i ja, međutim, i u najtežim danima ne mogu stvarno osjetiti kontakt naklonosti od pojedinaca koje volim. I tako, već nedeljama, mesecima – ko je svestan do sada, sve je isto kao i vi – napisala je medicinska sestra Marina Popović, radnica odeljenja za zarazne bolesti šabačke Osnovne bolnice „Dr Laza dobro. Lazarević“.
Dok liječi i tješi oboljele, tako se umiruje
Njeno emocionalno objavljivanje vidjeli su brojni pojedinci. Šalju joj poruke pomoći, utješne i emotivne fraze, a ona ili on govori svima da se drže svojih domaćinstava: “Ja ću učiniti svoju polovicu, ali i ja to, zadržite prebivalište!”

Upravo u ovom trenutku ću raditi u odeljenju gde bolnici od korone mogu da imaju virus. Nekad sam se uplašio da odem, ali otišao sam i zbog toga što im je potrebna pomoć. Nitko me nije zatražio da trebam ići. Znam da moram ići. Cijeli dan provedem u odjelu služeći se bolesnim pojedincima. U ovih 12 sati rada, neću imati mogućnost da skinem maske, rukavice ili ne bih li se dobro snašla sa sportom. Dakle, molim vas, dok sedite u prebivalištu zajedno sa svojim mladima zagrljajući ih i gledajući film – molim vas da mi pomognete da završim ovo što je brže moguće. Ruke će mi biti prazne svakodnevno kako vaše ne bi morale. Idem sam na madrac sve dok postoje prenosi izvornih virusa. Zadržite prebivalište. Zagrlite svoje mališane, spavajte zajedno sa supružnicima, poštujte sve komade koje mnogi ljudi ne mogu. Ja ću svoju polovicu, molim vas i svoju – napisala je Marina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here