Home BALKAN NEWS PUTIN ŠALJU LEKOVE I MEDICINSKU OPREMU, POMOĆI BALKANIMA: Stigli službene informacije, To...

PUTIN ŠALJU LEKOVE I MEDICINSKU OPREMU, POMOĆI BALKANIMA: Stigli službene informacije, To je o tim narodima

Rusija će učiniti sve što je u stvari moglo pomoći Republici Srpskoj i BiH u ovom teškom stanju koji se može pripisati virusnoj koronarnoj pandemiji, spomenuo je ruski međunarodni ministar Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa članom srbijanskog Predsjedništva Miloradom Dodikom.

– Ministar Lavrov obećao je pomoć Rusije u medicinskim uslugama za Republiku Srpsku i BiH, što je važno u okviru borbe protiv koronarnog virusa. Zatražio sam od vrha ruske diplomacije da pomogne i omogući medicinske zalihe i lijekove iz Rusije dostupnim u Republici Srpskoj i BiH, posebno o takvom stanju stvari nakon što sprečavamo da se razvija epidemija corona virusa i kada nam se ta sredstva oduzmu EU – opteretio je Dodika.

Dodik predviđa da je Lavrovu prenio da Republika Srpska i BiH ulažu najviše napora i daju sve od sebe kako bi se spriječilo razvijanje epidemije.

– Zahvalio sam ministru Lavrovu na radoznalosti u vezi sa stanjem u Srpskoj i BiH, pored pomoći koju nam je Rusija sve vrijeme pružala i zatražio da prenesem pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji je u ovim trenutci nisu zanemarili Republiku Srpsku i smatrali su nas – opteretio se. Dodiku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here