Nekategorizirano

Pronašao Torbu Sa 42 Hiljade Eura U Kafiću: Onda Mu Se Desilo Nešto Što Niko Nije Očekivao

By  | 

MOŽDA ĆE NEKIMA OVO BITI ČUDNO, ALI U SRBIJI JOŠ UVIJEK IMA POŠTENIH GRAĐANA, NAJBOLJI PRIMJER ZA TIM JE I MLADI KONOBAR PO IMENU SAVO PETROVIĆ KOJI IMA 21 GODINU I KOJI DOLAZI IZ LJUBOVIJE, PRONAŠAO JE ŽENSKU TORBU U KOJOJ SE NALAZILO ČAK 42 HILJADE EURA I PLATNE KARTICE, A ON JE ODMAH BEZ RAZMIŠLJANJA SVE TO ODNIO U POLICIJU.

Druga strana ove priče kažu kako mu se ni sedam dana nakon ove priče niko nije javio i zahvalio na dobrom djelu koje je on učinio.

Kako je i sam rekao, on je radio drugu smjenu u kafiću KUTAK 015, služio je goste na terasi, kad je otišao sa jednog stola uzme šolje, vidio je tašnu na stolici, gosti su zaboravili.

Odmah je bez razmišljanja unio u lokal, pozvao je policiju jer je znao da gosti nisu iz Ljubovije, bile su dvije žene i dva muškarca. Dokumente su pregledlai i vidjeli da ne poznaju ženu, a mnogo novca su ugledali u torbi kao i platne kartice. Stanicu policije su pozvali odmah i oni su preuzeli tu torbu.

Junak ove priče je nastavio raditi svoj posao, a policajci su mu donijeli zapisnik gdje je pisala da je u torbi bilo 42 hiljade eura. On je potisao zapisnik, nije mogao vjerovati kolika je suma u pitanju. Pitao se ko nosi sa sobom toliki novac, kako može zaboraviti torbu sa tolikim bogatstvom.

Kako je rekao, niko nije zvao, samo je saznao da gospođa živi u Loznici, odnosno da je preuzela torbu i da ništa ne fali. Poštenom mladiću niko se nije zahvalio, ali se on ne obazire na kritike ljudi koji su mu rekli da nije trebao novac vraćati.