Home BALKAN NEWS „Stara devojka svaki dan je odlazila u prodavnicu“

„Stara devojka svaki dan je odlazila u prodavnicu“

Svakodnevno je ostarila djevojčica u trgovinu, ne kupujući ništa. Hodala je trgovinom, žureći za predmetima; lagano je pomerala prste preko svakog veka hleba; kihanje, kašljanje, kuckanje .. Usred virusa, prodavačica nije mogla zanemariti njezine navike, pa ju je pitao zašto sada dolazi u radnju, kad je profesionalna preporuka bila izolirati pojedince, kako bi se spriječilo širenje virusa. ?

Gospođa je odgovorila da živi sama i da se dobrobit različitih ljudi ne tiče nje. Iznervirana je zbog sadašnje mladeži koja je samozatajna i egocentrična, i voljela bi da vide šta je više voljena da budu bolesni i zastarjeli. “Vjerovatno će ih to ponesti na misli”, ogorčena je.

Uostalom, ova djevojka nije znala da ima virus. Mislila je da joj to ni u kom slučaju ne može pasti da ostane sama u stanu i s kim se može zaraziti? Jednostavno nije znala da je neko uzeo te iste obroke ranije nego, neko ko je imao virus čak i to shvativši.

Pošto se ne osjeća pravilno, otišla je svom liječniku “da promijeni lijek za stres” i tako ugovorila zdravstvenu zaštitu.

Nakon čega je ta ista djevojčica otišla kod frizera, što joj je bilo potrebno da se “stvarno osjeti više”. Zamolila je mlađu djevojku da promijeni boju kose. Metoda je trajala dva sata, a tijekom cijele ere gospođa je kihala i kašljala, žalila se na prehlade, alergijske reakcije i tako dalje.

Mlađa frizerka imala je bolesno dijete u stanu koje je, kad je stiglo ovamo, nastavilo virus kao zamjenu za igračku.

I to je način na koji se pogađa….

Ova priča je sačinjena, međutim jedna stvar poput ove možda se zaista trebala dogoditi …

Postoje različite takve okolnosti. Možda u Srbiji, možda i van zemlje. Pojedinac je potpuno svjestan da je bolestan, možda od „široko rasprostranjenog virusa“, „možda je samo hladnoća“ ili „alergija“ … Međutim, kada ta osoba ode van kuće, krši temelja, ide u prodavnicu, apoteku i tako dalje. Nije mogao znati za više? Eventualno ne opaža rezultate? Vjerojatno je jednostavno egoist koji zaboravlja na različite pojedince?

Međutim, sebičnost je sebičnost.

Ne budite egocentrični, nastavite stanovati!

U slučaju da vidite takvu osobu, zamolite je da se vrati u stan. Skloni ste vidjeti nagomilanu agresiju na licu te osobe, mada je više da dobijete agresiju te osobe od virusa i klica, priča Econet.ru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here