GAZITE GA PO DVORIŠTU , a niste ni svijesni da vam samo jedan list MOŽE SPASITI ŽIVOT! Ova biljka je najbolji lijek iz prirode

thumbnail

Izuzetno dobar u vašem blagostanju! Maslačak je biljka koja nas povezuje s dolaskom proljeća.

Od ranog proljeća do jeseni u mogućnosti smo ga otkriti na livadama, u praksi i u našim vrtovima.
Od povijesnih slučajeva korištena su svojstva maslačka za ljekovite funkcije i sve njegove komponente. Korijen maslačka sadrži taraksin, pektine, stereol, tanin, kalij, pospješuje probavu, pročišćava i jača tjelesno stanje izbacivanjem opasnih tvari, čisti sluznicu disajnih organa i vrlo je prepoznatljiv po svom pokretu u sklopu pročišćavanja i liječenja jetra.

U slučaju oštećenja jetre, kuhajte u 1 litru vode pola sata zajedno sa čajem od 25 g korijena i 25 g čaja maslačaka.

Jedna šolja ovog čaja korisna je ranije od svakog obroka.

Stabljike maslačka koriste se za čišćenje trbuha i lučenje želudačnih sokova, otapanje žučnih kamenaca, te osim za čišćenje pora i kože zbog izgleda lišaja i brojnih osipa.

Uz to, stabljike maslačka navode se kao prekrasan lijek za dijabetes. Maslačak lišća sadrži hranjive vitamine A, C, D i B timova, pored gvožđa, magnezijuma, cinka, kalijuma, kalcijuma, mangana, bakra.

Preporučuje se upotreba kod mokraćnih infekcija pored hipertenzije, dok cvijet maslačka ima antioksidativna svojstva i proizvodi se od sirupa za liječenje prehlade, bronhitisa i iritacije desni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top