Home BALKAN NEWS EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ KRVI U PLATI NA KONFERENCIJI: Uzrok se trese!

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ KRVI U PLATI NA KONFERENCIJI: Uzrok se trese!

Epidemiolog Branislav Tiodorović srušio se na svakodnevnoj konvenciji o koronavirusima u Srbiji kada je plakao nakon što je uvedeno da imamo sedmog oboljelog.

U početku nije mogao otkriti pogodne izraze nakon nesretnih informacija, pa je kroz suze izjavio:

– Mi smo ti pojedinci u čijem grbu piše 4 “S”, isključivo spasi slogove Srba. Da li je potencijalno da to ne možemo dobiti. Za mene je iscrpljujuće kad neko umre, nesumnjivo je iscrpljujuće za sve …

Tada je dr. Tiodorović, ugledni epidemiolog, ustanovio da sljedećih 15 dana mogu biti vrlo teški, te bismo možda željeli željeznu samodisciplinu.

– Pojedinci moraju znati, možda imamo sve veći broj oboljelih, nažalost preminulih. Željeli bismo se koncentrirati na to. Pogledam pojedince u gradovima, mnogi ljudi šetaju, ne stavljaju maske … Primjećujem ih, međutim moramo znati da se moramo pridržavati postupaka – izjavio je.

– Moramo smiriti svoje strasti i nezadovoljstvo, bilo da su opravdani ili neopravdani ili pokoravati se temeljima. Očaravam sve, sve stanovnike i političare da izdvoje ove priče koje ne pomažu – definirao je Tiodorović.

Podsetimo, direktorica Instituta za javno dobro Batut, Verica Jovanović, izjavila je da je u Srbiji odmah zbog koronarnog virusa umrla još jedna osoba. To je sedmi oboleli od virusa corone u Srbiji. Jovanović je izjavio da je riječ o 48-godišnjakinji koju su predali u KBC-u Dragiša Mišović.

(Alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here