MOŽDA NAM NIJE BILO SUĐENO DA BUDEMO ZAJEDNO ALI KO ZNA ZAŠTO JE TO DOBRO

Kada pogledam unazad i vreme koje smo proveli zajedno, ne mogu a da ne osetim gubitak i čežnju za tobom. Sećam se i kako sam tebi uvek govorila kako ne mogu da zamislim život bez tebe. Sećam se svih onih naših šala, osmeha koji smo delili, svih naših poljubaca i besanih noći.

SEĆAM SE SVEGA

U noćima kao što je ova, sve uspomene mi se vraćaju. Sećam se svega, svakog našeg zajedničkog trenutka, kao da je sve juče bilo. Jer, ne možemo olako da zaboramo nekoga ko je igrao bitnu ulogu u našim životima, zar ne? Kako da zaboravimo na našu srodnu dušu i da nastavimo svojim životom kao da se ništa nije dogodilo?

Sigurna sam da te nikada neću zaboraviti.

Uvek ćeš biti osoba kojoj ću tajno pisati. Jer ti, ti si neko ko me je promenio iz korena.

I uvek ćeš biti najbolja “stvar” koju sam morala da ostavim.

Zbog našeg intenziteta veze i zbog naših razlika, izvukli smo najbolje iz nas. Morali smo da se oslobodimo, pre nego što smo počeli jedno drugo da mrzimo.

I, vrlo verovatno je to sve tako moralo da se dogodi. Možda univerzum ili sudbina, nazovi to ako hoćeš, ima bolje planove za nas. Moguće je da je sve to tako moralo da bude. Morali smo da budemo zajedno i da zajedno prođemo kroz neke stvari, da se ludo volimo, da se raziđemo, da slomimo srce jedno drugom – pre nego što upoznamo naše prave ljubavi i našu pravu sudbinu.

I bez obzira na to koliko je sve bolelo, pokušavam da razmišljam na ovakav način.

Moram da se oporavim, a imati te u mom životu, ne bi mi pomoglo da se vratim sebi.

Zato sam i morala da odem.

Jer, negde duboko u sebi, znam da ću ponovo pronaći put.

Uvek sam bila dovoljno jaka i sposobna da se vratim u život, nakon što je sve puklo. I ovaj put ću biti jaka. Moram. Ovo je moje vreme.

Zašto, možda se pitaš?

Zato što želim da budem normalna i zdrava, kada sudbina odluči da dovede novu osobu u moj život. Nekoga ko će me voleti više nego što si ti. Nekoga sa kime ću biti srećnija, nego što sam to bila sa tobom.

Želim da pripremim moje srce za novu ljubav, jer ne bi bilo fer sa moje strane da i dalje imam osećanja prema tebi.

I kada budem spremna, kada moje srce bude zalečeno, pronaći ću sreću u zagrljaju nekog drugog muškarca.

I tad ću opet, početi da verujem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *