Sve više muškaraca ide “pod nož” zbog lepote, a evo šta najčešće rade

Estetske operacije donedavno su bile tabu-tema, naročito među muškarcima

hirurg, muškarac
Foto: Pixabay

Američko udruženje plastičnih hirurga sada tvrdi da muškarci sve češće idu pod nož, i to prvenstveno zbog nastojanja da što duže zadrže mladolik izgled. Broj takvih operacija među muškarcima se povećao za 29 odsto u odnosu na 2000. godinu.

Kako navodi Dejli mejl, najčešće rade botoks, filere, liposukciju, operaciju nosa i podizanje očnih kapaka, a zanimljivo je da muškarci najčešće tvrde da se zapuste nakon venčanja i nakon što postanu roditelji.

Deluje li vijagra na žene? Pojačajte vaš libido i uživajte u seksu pomoću potpuno prirodnih rešenja

Muškarci očigledno ne prolaze kroz iste fizičke promene kao i žene. Međutim, ono što se promeni je njihov stil života koji se potom odražava na njihov izgled. Ne spavaju dovoljno, a dijeta i vežbanje više nisu prioritet. Muškarci obično počinju drugačije da izgledaju u kasnim tridesetim i četrdesetim, kada poprime takozvani ‘očinski izgled’, objasnio dr Alan Mataraso iz Američkog udruženja plastičnih hirurga.

muški stomak, muškarac, trbušnjaci, pločice, zgodan

Foto: Pixabay

Ipak, kako je Mataraso objasnio, ni muškarci nisu imuni na privlačnost takozvanih preobražaja pa se sve češće odlučuju na zahvate uklanjanja dlaka, a podvrgavaju se i smanjivanju grudi, kao i transplantaciji kose.

Prema podacima Američkog udruženja plastičnih hirurga, u 2018. godini bilo je više od 200 hiljada plastičnih operacija među muškarcima, od čega su 52 hiljade bile operacija nosa, a slede ih podizanje očnih kapaka i liposukcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *