‘Krvava vještica’ maže se menstrualnom krvi po licu: ‘Jedino me ovo oslobodilo grčeva’

“Koristim krv da se povežem s njom tako da ju ili stavim na ruku ili ju namažem na ´treće oko´”

Patite od bolnih menstrualnih grčeva? Samo namažite malo menstrualne krvi na lice, predlaže Yazmina Jade Adler, 26-godišnjakinja iz Melbournea.

Gostujući u SBS-ovoj emisiji pod nazivom ´Medicina ili mit?´, Yazmina je kazala da se svakog mjeseca posveti ´svetom ritualom´ kako bi spasila svoje tijelo od menstrualne boli tijekom ´onih dana u mjesecu´.

Ritual, koji je Yazmina otkrila kad je upoznala šamanku, uključuje meditaciju u svetom prostoru i nanošenje krvi na lice i tijelo, prenosi Metro.

“Koristim krv da se povežem s njom tako da ju ili stavim na ruku ili ju namažem na ´treće oko´”, otkriva Yazmina.

Time, kaže, ublažava nelagodu. Da bi sakupila svoju menstrualnu krv, Yazmina koristi menstrualnu čašicu, a zatim je izlije u malu posudu. Yazmina kaže da postupkom želi potaknuti druge ljude da se ponovno povežu sa svojim tijelima te sugerira da bi to moglo biti rješenje za bolove.

“Koristim ovaj pripravak oko 10 mjeseci do godinu dana, a moji grčevi su nestali. Želim da to svaka žena osjeti”, kaže Yazmina.

Nova hit frizura: Trendu se pridružila i omiljena plavuša s Harvarda

Krvava vještica

Yazmina, koja sebe naziva “krvavom vješticom”, ranije je rekla da joj ritual pomaže da se poveže sa svojim tijelom u “sveto” vrijeme.

“Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim da je krvarenje sveto ritualno vrijeme. U našoj maternici je sveta mudrost. Naša krv sadrži mudrost, to je nešto što se treba slaviti, poštovati i obožavati. Sramimo se kao žene zbog krvarenja, a muškarci su stvorili tabu zbog krvarenja. Vrijeme je da povratimo svoju moć prihvaćajući ono što nam prirodno dolazi. To je blagoslov. Kao žene, previše smo nepovezane s našim tijelima zbog društvene sramote”, objasnila je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *